"..... ALLAH size güçlük çıkartmak istemez, Ancak O sizi Tertemiz / Ak pak/Arı duru kılmak ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak ister, Umulurki şükredersiniz "

20 Eylül 2010 Pazartesi

Abdest suyundan damlayan aşk



Huzur bulasınız..

- Hep öyle dersin de nerede?

- Aradığın huzur ve dinginlik bir abdest suyu kadar yakınında!

- Nasıl?

- Elbet bir yolu var evvela daima abdestli bulunmaya gayret edesin canım kardeşim!

- Abdestle olacak iş mi bu?!

- Gün boyu abdestle İslâmî kişiliğine kir bulaştırmamaya özen göster abdestini her bozduğunda senden birşeylerin eksildiğini hisset ve hemen yeniden abdest al ki bu abdest bir kalkan gibi seni kötülüklerden koruyacak iyiliklere sevk eden itici bir güç olacaktır.

- Bunların hepsini abdest mi yapacak!

- Bilir misin abdest ayeti gelene dek Peygamber Efendimiz abdest almadıkça ashâb-ı kirâm ile ne konuşur ne de selam alıp verirmiş. Abdestsiz bir iş yapmak şöyle dursun bir söz dahi söylemezmiş. Mekke’nin fethi gününe kadar her namaz vaktinde mutlaka abdest tazelermiş ya…

- Seven sevdiğini sevgisi nispetinde taklit edip haliyle hemhal olsa gerektir.

- Bu son abdestim olur da bu abdestle huzura varırım huzur bulurum niyetiyle…

O halde tam ve tamamlayıcı bir abdesti her zaman ter ü taze yanımda hissedebilirsem; onsuz yapamayacak derecede abdestle yakınlığım olur. Uzuvlarımı abdestle abdestimi namazla ferahlandırmayı itiyat edinebilirsem; Rahmân’ın çağrısına icâbet eden bahtlılar kervanına katılabilirim. Ve bunu alışkanlık edinebildiğim sürece namazlarım işlerimin arasında öylesine geçiştiriverdiğim birer yük gibi olmayacaktır. Gündüzlerin koşturmacası arasında gecenin dinginliğinde abdest için suyun izzetine uzatacağım ellerimi. Uzuvlarım ulvi gayelere akan suyun serinliğinde buluşacak. Suyun arınmışlığı ve paklığı günahlarla benim arama uykularla aramıza mukaddes bir perde gibi gerilecek.


Yâ rabbi! Mahrem olan dergâhına (erişmem için bana) bir yol lutfet; yahut seher vaktinde dertli bir ah bağışla. Yolunu kaybetmiş gönlümü aldın da beni gönülsüz bıraktın. Bâri yerine uyanık bir gönül bağışla.

El-aman ya hu aşk ile ya(n) ya huu




Hiç yorum yok: