"..... ALLAH size güçlük çıkartmak istemez, Ancak O sizi Tertemiz / Ak pak/Arı duru kılmak ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak ister, Umulurki şükredersiniz "

9 Ekim 2007 Salı

alın size abdest otomatı

SİZCE BU ABDEST OLURMU?



Abdest alma makinesi icad ettiler

İbn'ül İz'in sibernetik harikası abdest alma makinesinden yüzyıllar sonra modern dünyanın ilk abdest alma makinası Malezya'da hayata geçirildi.


Malezya'da geliştirilen dünyanın ilk abdest alma makinesi bu ay Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Dubai'de sergilenecek.
Üç ayrı parçadan oluşan makinenin yüz hizasındaki en üst kısmında yüz ve kulaklar temizleniyor. Bir alt kademede kollar yıkanırken en alttaki bölüme de ayaklar yıkanıyor.
"Auto Wudu Washer" adlı sistem, din adamları tarafından da onaylandı. Yetkililer, "Müslümanların dini görevlerini düzgün şekilde yerine getirmelerini sağlayacak her türlü teknolojiyi memnuniyetle kabul edeceklerini" söyledi.
Avustralya Arap Ticaret Odası Başkanı Anthony Gomez, "Bu makine sayesinde kulaklar, yüz, ayaklar ve kollar etrafa su sıçratmadan yıkanabilecek" dedi. Makineyi gören Müslümanların tepkileri birbirinden farklı oldu.
Suriyeli bir vatandaş, kendisine zaman kazandıracağı için bu sistemden faydalanacağını söyledi. Bir Filistinli, dini bir uygulamayla arasına bir makinenin girmesini istemediğini belirtti.







Önemli olan yıkanmak
Zekeriya Beyaz: Dini bakımdan abdeste engel değil. Önemli olan belli azaların yıkanmasıdır. Hortumla ya da makineyle yıkanmak arasında fark yoktur.

Su değmezse caiz değil
Müftü Yrd. Yusuf Kavaklı: Bölmelere uzuvlarımızı koymak yetmez. Örneğin parmağımızdaki yüzüklerin altına su girmezse caiz değildir.
(Sabah)

Hiç yorum yok: